Bietensap op vakantie

Voor een belangrijke wedstrijd (het EK Duatlon in dit geval) doe ik de voorbereiding graag een paar weken in een zonnig oord. Met wat minder werk en wat andere prikkels hoop ik dan net een beetje beter te kunnen trainen dan thuis. Ik weet nooit zo goed hoe ik dit moet noemen. Vakantie? Trainingsstage? Vakantie zonder sporten vind ik geen vakantie. Maar trainen gaat automatisch gepaard met een vakantiegevoel. Lekker weer, heel de dag buiten en alle bergen, looppaadjes en zwemmeertjes ontdekken, dat komt voor mij behoorlijk dicht in de buurt van de ideale vakantie.

De inhoud van mijn koffer ziet er deels ook niet anders uit dan voor een doorsnee vakantie. Badpak? Check. Zonnebril? Check. Zonnebrand? Check. Voor een sexy flaneerjurkje, uberhippe maar allesbehalve praktische slippers of vijf verschillende strand/stad/uitgaanstopjes is helaas geen plaats. Die plaats wordt ruimschoots ingenomen door een wetsuit, twee badmutsen, mijn zoomers/peddels/pullbuoy, fietsschoenen, Trisportpharma sportvoeding, massagestick, vier paar loop- en fietssetjes, de nodige fietstool, mijn hartslagmeter, mijn Powerbreathe en mijn powermeter. En een paar flesjes Beet-it bietensap die ik de komende weken standaard bij mijn ontbijt, lunch en avondeten drink voor extra adaptatie. Proost.

 

De vakantie (of de trainingsstage) op Mallorca is hier al goed begonnen. Gisteren waren we om 6.00 op pad voor een sunrise looptraining, volgde anderhalf uur later een zwemtraining onder de stralende zon en mochten we vervolgens  op de fiets voor een prachtige tocht over de col de feminina en terug via Soller, Petra en Can Picafort. Tussen de trainingen door lig ik op bed, stretch ik zoveel mogelijk en probeer er nog wat kracht- en coretraining in te squeezen (behalve borden pasta, havermout en paella). Twee weken train, eat & sleap. Repeat. Vakantie? Hell Yes!
20160410_094921

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *