menu

Tekstschrijver

Schrijven over wetenschap, sport en voeding vind ik bijna net zo leuk als het zelf doen. Mijn doel is daarbij altijd een eureka-moment te creëren. Zodat je iets leest dat je nog niet wist of nog niet op die manier bekeken hebt. Door wetenschap en mijn ervaringen samen te brengen probeer ik een combinatie te vinden tussen wat zou moeten zijn (theorie) en wat is (praktijk).

Regelmatig schrijf ik semi-wetenschappelijke artikelen voor Runner’s World, Brooksrunning.nl, Sportgericht, Matchmagazine, Shesports.nl, Start to Run en ben ik betrokken bij het publiceren van congresverslagen en het schrijven van testverslagen voor www.kiesdejuistesportbh.nl.

Bovendien heb ik samen met Barbara Kerkhof Het hardloperskookboek geschreven. Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Die af en toe best een wijntje of een biertje willen drinken, maar die ook een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen. Het hardloperskookboek biedt nieuwe wetenschappelijke inzichten in wat nu echt je prestaties bevordert. En alle broodjeaapverhalen krijg erbij om te lachen. Maar vooral is het een boek met originele recepten voor sporters, meestal verantwoord maar altijd lekker.

Het Hardloperskookboek-1-600x250