Het Hardloperskookboek

 

In februari 2013 lag het Hardloperskookboek voor het eerst in de winkel.

Gevolgd door een tweede, derde, vierde, vijfde, zesde druk, zevende en achtste druk.

In april 2016 is het Hardloperskookboek deel 2 verschenen. Met nieuwe recepten, nog meer informatie en een speciaal hoofdstuk over hardlopen en afvallen.

Kaft Hardloperskookboek deel 2

Oplettende lopers en koks hebben ons gewezen op een aantal foutjes. Hieronder een lijstje met wijzigingen.

Kom je nog andere missers tegen, let me know!

 

 • Miste je de honing al in het recept van de quinoa-lunchbroodmuffins? Op pagina 25 moet in de receptbeschrijving in de vijfde zin komen te staan: Meng in een andere kom de melk, het ei, de honing, de quinoa en de abrikozen en schenk dit mengsel in het kuiltje van de droge ingrediënten. Met honing is het nog lekkerder!
 • Ook de paddenstoelen en de ui waren vergeten in het recept: Binnen-30-minuten-in-Indonesië. Op pagina 33 moet de tweede zin zijn: Voeg een voor een, steeds na 1 minuut, Spaanse peper, ui, knoflook, wortel, paddenstoelen en paksoi toe.
 • En waar was die hüttenkäse in de zalmrol toch gebleven…? Op pagina 43 moet de een na laatste zin van de eerste alinea zijn: Haal van het vuur en vermeng de spinazie met de eieren, de hüttenkäse, het zout, de gedroogde tomaten, de havermout en de gerookte zalm.
 • Op pagina 54 moet de een na laatste zin zijn: Doe vervolgens de noedels, suiker, tamarindepasta, taugé en sojasaus (en eventueel vis- en oestersaus) erbij en blijf gedurende drie minuten goed roeren.
 • Staat er pizza op het menu? Wanneer je spelt- of amarantmeel gebruikt, zal het deeg dus amper rijzen. Het is beter om wat speltmeel te mengen met gewone tarwebloem.
 • Eet je graag glutenvrij? Let dan op: De vanille-speltpannenkoeken zijn alleen glutenvrij als je geheel glutenvrij boekweitmeel gebruikt. En ook belangrijk: De vliegensvlugge bananen-amandeltoast op pagina 83 is niet glutenvrij!
 • Zonder zout is de chocoladebietencake toch een beetje flauw. Niet vergeten toe te voegen dus! Op pagina 87 moet de derde zin van de chocoladebietencake zijn: Mix in een kom de bloem, de suiker, de cacao, het zout en het bakpoeder.
 • Je dacht vast al: En die walnoten dan? Op pagina 113 moet de tweede zin van het bananen-havermoutrecept zijn: Meng de havermout met de muesli, de walnoten, de honing (of suiker) de  yoghurt, de 3 geprakte bananen en de 2 geklutste eieren.
 • Op pagina 114 moet de vierde zin van het recept zijn: Voeg de rijst, bleekselderij en doperwten toe, warm nog even goed door…
 • In het couscous-salade recept op pagina 119 (mijn favoriet) staat dat de couscous bereid moet worden met 1 dl water. Vijftig ml is echter beter, anders wordt de couscous wel erg klef.
 • Ik vond het net zo lekker mét olijven. Op pagina 125 moet de vijfde zin van onderen zijn: Voeg de sardines en de olijven aan het tomatenmengsel toe en laat enkele minuten koken, zodat de sardines uit elkaar vallen.

 

 

15 gedachten over “Het Hardloperskookboek

 1. Dag Miriam,

  Ik ben erg blij met het hardloperskookboek en heb al een aantal recepten uitgeprobeerd.
  Nu vraag ik me wel af of de hoeveelheden wel kloppen bij de vezelrijke muffins met ananas op bladzijde 155. Als je de 130 gram tarwezemelen met de 250 ml amandelmelk vermengd wordt het een ontzettend dikke brei en dan moet er nog 100 gram volkorenmeel bij… Zou het misschien 30 gram tarwezemelen moeten zijn?

   1. Dank voor je antwoord. Ik had er zelf ondertussen al wat aan gesleuteld (meer melk en minder honing toegevoegd), maar zal ze nog eens maken precies volgens het recept!

  1. Daar dacht ik ook aan…Ik heb ze net ook gemaakt met mijn dochtertje en bij ons werden de tarwezemelen met de melk ook een enorm dikke brij. Toch het recept gevolgd, maar het werd meer een deeg dan beslag. Ze zijn nog best lekker, maar erg zwaar (lekker veel vezels, dat wel!) en ze lijken ook niet op muffins, ze zijn niet gerezen en lijken op crumble cakejes.

   1. Hoi Karin, de ‘muffins’ zijn inderdaad heel vullend: dat is ook precies de bedoeling! Als je ze luchtiger wilt maken kun je een deel van de tarwezemelen weglaten en vervangen voor tarwebloem en een klein beetje bakpoeder toevoegen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *