Stelvio for Life 2013 – I dare you

2013-08-30 17.08.09
Of ik ambassadrice wilde worden van Stelvio for Life was bijna een retorische vraag.
Of ik wilde proberen zoveel mogelijk andere lopers te enthousiasmeren voor deze stichting. Natuurlijk!
Of ik mee wilde naar de Stelvio, op 31 augustus 2013 in Bormio, Italië. Yes, yes, yes.
Of ik 21,1 km mee wilde Hardlopen, 1533 meter omhoog de passo dello Stelvio.
Slik.

In voorbereiding op de marathon van Amsterdam paste deze loop allesbehalve in mijn schema. Coach/trainers Rob Veer en Bram Wassenaar dachten er het hunne van. Maar hoe kon ik zo’n kans aan me voorbij laten gaan? Dus stond ik 31 augustus, zonder enig idee waar ik in hemelsnaam aan begon, op het prachtige dorpsplein van Bormio. Met 47 andere lopers en 84 fietsers, gestoken in het prachtige Stelvio for life t-shirt van Brooks dat speciaal voor deze gelegenheid was gedrukt, begonnen we om klokslag half 10 aan de tocht. Andiamo (laten we gaan), nog maar 34 haarspeldbochten te gaan!

Naast de deelnemers van de Stelvio waren er op deze strakblauwe dag nog ruim 8000 andere sporters die deze autovrije dag gebruikten om de pas te beklimmen. Onderweg was het afzien maar toch ook vooral genieten. Door de aanmoedigingen van de fietsers (die ik op te steile stukken voorbij ging om op de vlakkere stukken weer net zo hard ingehaald te worden), de verzorging van de organisatie (sportdrank, water, bananen), de posten van de lokale autoriteiten (zag ik nu wijn en kaas voorbijkomen?) en natuurlijk het prachtige uitzicht. Afzien was het vooral de laatste paar kilometer.
Al ruim van te voren kon je de blauwe finishboog van Brooks zien liggen. Haarspeldbocht 25 tot en met 34 moesten echter nog overwonnen worden. Het laatste stuk heeft bovendien een gemiddeld stijgingspercentage van 10.1%. Maar opgewacht door de andere, reeds gefinishte deelnemers kon je niet anders dan lachend over de finish komen.

’s Avonds, moe, voldaan en hongerig (maar een heerlijk bord pasta was waiting for us) werd op hetzelfde dorpsplein als waar we ’s ochtends van vertrokken de totale opbrengst bekend gemaakt. Maar liefst €228.433,90 was er opgehaald door de deelnemers. Nu, ruim twee weken later, is daar nog €7441,05 bijgekomen. Dit totale bedrag gaat direct, en volledig, naar Barcode for life. De doelstelling is om over een aantal jaar exact €1.000.000 op te halen. Hiervoor zijn 654 deelnemers nodig die elk €1533 euro ophalen. Wie gaat de uitdaging met me aan en komt volgend jaar vóór mij over de finish?

Barcode For Life is een stichting die geld inzamelt voor het Centrum For Personalized Cancer Treatment (CPCT). Een centrum dat fundamenteel, translationeel en toegepast medisch onderzoek doet op het gebied van kanker, met als doel de kankerpatiënt een individuele behandeling ‘op maat’ te kunnen geven. Het CPCT is voor de financiering van het onderzoek grotendeels afhankelijk van donateurs. Om deze reden is in 2012 de eerste editie van het evenement Stelvio for Life georganiseerd. In 2012, bij de eerste editie, stonden er 78 deelnemers aan de start van Stelvio for Life. Deze 78 deelnemers hebben een totaal van ruim € 118.000 aan sponsorgeld bijeengebracht voor de stichting Barcode For Life. In 2012 stond Barcode for Life op de tweede plaats van de Trouw goede doelen Top50. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *